ASO-Unigrund-K alapozó koncentrátum aso-unigrund-k

Tulajdonságai:

· Az ASO-Unigrund-K oldószermentes polimer diszperzió alapú alapozó. Elősegíti a rákerülő víztartalmú, műanyaggal javított felületi vízszigetelő anyagok, vakolatok, festékek és lapburkolat-ragasztók tapadását. A felület szilárdságának javításával növeli a teherbíró képességet.
· Az ASO-Unigrunddal való előkezelés megakadályozza a rákerülő réteg túlságosan gyors kiszáradását. Ezenkívül megnöveli a feldolgozási időtartamot, és csökkenti a zsugorodásból adódó repedésképződés veszélyét.

Alkalmazási területek:

Az ASO-Unigrund-K a nedvszívó képességgel rendelkező és porló aljzatok, mint pl. gipsztartalmú építőanyagok (esztrichek, pallók, lapburkolatok), azbesztcement, beton és téglafal megerősítésére és nedvességtaszító alapozására használatos. Alkalmas továbbá tapadóhídként vízszigetelő bevonatoknál (mint pl. COMBIFLEX, SANIFlEX), műanyag alapú kiegyenlítő rétegekhez és festékekhez (pl. ADICOR), valamint ASOFIX, MONOFLEX és UNIFIX lapburkolatragasztókhoz. Külső felületeken is alkalmazható.

Műszaki adatok:

Alapanyag: módosított polimer diszperzió;
Feldolgozási hőmérséklet: +5 ºC-tól +30 ºC-ig;
Sűrűség: 1,0 g/cm3;
Tisztítás: friss állapotban vízzel;
Tárolás: fagytól védve min. 6 hónapig;

Anyagszükséglet:

ASO-Unigrund-K 30-80 g/m2

Aljzat:

Az aljzat legyen sima, tiszta, régi festékrétegektől és olajszennyeződéstől mentes, valamint a lehető legszárazabb.

Feldolgozás:

Az ASO-Unigrund-K a fogadófelület állapotától és annak nedvszívó képességétől függően 1:3 – 1:6 arányban vízzel hígítandó. A felhordás ecsettel vagy kefével történjen, de erre alkalmas szórókészülékkel is felvihető. További rétegek kialakítása csak az ASO-Unigrund teljes kiszáradása után lehetséges.