Medence szigetelés kenhető, burkolható, rugalmas anyaggal

Ha burkolni szeretné medencéjét, mindenképpen gondoskodni kell a megfelelő vízszigetelés kialakításáról. Cégünk olyan egy- és kétkomponensű, cementbázisú vízszigetelésekkel dolgozik, melyekkel megfelelő medence szigetelés alakítható ki, akár 7 bar-os víznyomásnak is ellenáll és közvetlenül burkolható. Emellett rugalmasak is az anyagok, így a medencetest esetleges mozgását képesek lekövetni anélkül, hogy a medence szigetelése sérülést szenvedne.

Beton medence esetén:

Ajánljuk, hogy az építkezés alatt az elkészült aljzatbetonra kerülő falak alá kerüljön duzzadó munkahézag szalag, mely biztonságot nyújt a vízszigetelés esetleges meghibásodása esetén.

Az elkészült medence szigetelése legkorábban kb. két hetes betonon készíthető el. Ennél korábban a beton magas nedvességtartalma a vízszigetelő réteg felhólyagosodásához vezethet. A fogadófelületet alaposan meg kell tisztítani,majd alapozni. Három réteg Aquafin-2K/M bevonatszigetelés kialakítása ajánlott úgy, hogy az első két réteg közé a negatív élekhez hajlaterősítő szalagot ágyazunk. A réteg közt meg kell várni, míg az előzőleg felhordott már annyira megkötött, hogy a következő réteg felhordásánál, az ne tudjon megsérülni. A burkolás az utolsó réteg felhordását követően kb. 1 nap elteltével lehetséges. A medence szigetelés legkorábban 7 nap elteltével tehető ki víznyomásnak, ekkor lehet feltölteni a medencét vízzel.

Zsaluköves medence esetén:Medence szigetelés

A legtöbb megkeresés ilyen fajta medencék szigetelésével kapcsolatban érkezik. A zsalukövek alkotta oldalfalak több előkészítést igényelnek. Fontos, hogy jó minőségű vakolattal, esetleg betonjavítóval végezzék el a felület kiegyenlítését. A legnagyobb biztonság elérése érdekében ajánljuk, hogy a kiegyenlítés az egykomponensű Aquafin-1K merev vízszigetelő habarccsal készüljön. A felületet alaposan meg kell tisztítani,majd alapozni. Erre kerülhet egy vagy több réteg vízszigetelő habarcs. Ettől a lépéstől kezdve a szigetelés menete a korábban leírtak szerint zajlik. Három réteg Aquafin-2K/M bevonatszigetelés kialakítása ajánlott úgy, hogy az első két réteg közé a negatív élekhez hajlaterősítő szalagot ágyazunk. A réteg közt meg kell várni, míg az előzőleg felhordott már annyira megkötött, hogy a következő réteg felhordásánál, az ne tudjon megsérülni. A burkolás az utolsó réteg felhordását követően kb. 1 nap elteltével lehetséges. A medence szigetelés legkorábban 7 nap elteltével tehető ki víznyomásnak, ekkor lehet feltölteni a medencét vízzel.

Önnek is hasonló problémája van? Kérjen árajánlatot!Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

*