Lapos tető vízszigetelése, tetőszigetelés

Attól függően, hogy milyen rétegrendet szeretne kialakítani, mindegyik fogadófelülethez akár többfajta megoldás is társulhat. A következőkben a legáltalánosabb problémákat és azok lehetséges megoldását vázoljuk.

Beton födém vízszigetelése:

A lehető legjobb tetőszigetelés eléréséhez a beton felületet megcsiszoljuk (a megfelelő tapadás elérése érdekében), majd alaposan letakarítjuk. Ezután egy póruszáró epoxigyanta alapozót hordunk fel a felületre, melyet még friss állapotban megszórunk kvarchomokkal. Az epoxigyanta alapozó kikeményedése után a meg nem tapadt homokszemcséket eltávolítjuk. Következő lépésként két réteg, egykomponensű Impermax poliuretán vízszigetelő anyagot kenünk a felületre. Az elkészült szigetelés UV- és időjárásálló, további bevonat, réteg kialakítása nem szükséges.

Burkolt tetőterasz szigetelése:
Ha újra burkolni szeretné:tetőszigetelés

Gondosan meg kell vizsgálni a meglévő burkolatot, lehet hogy azért egy-két lapot el kell távolítani és kijavítani a helyét, hogy ezek már később ne okozhassanak problémát. A megfelelő tapadás érdekében a felületet meg kell tisztítani, majd speciális alapozó használatával lehet kialakítani a tetőszigetelést. Ebben az esetben minimum két réteg Aquafin-2K/M kétkomponensű, rugalmas bevonatszigetelés kialakítása szükséges, mely megfelelő rugalmassággal rendelkezik, hogy ne repedjen meg a dilatációs mozgásoktól. A negatív éleket és a tervezett dilatációs hézagokat a két réteg vízszigetelés közé ágyazott hajlaterősítő szalaggal meg kell erősíteni. Az így elkészített tetőszigetelés az utolsó réteg felhordását követően kb. egy nap elteltével, közvetlenül burkolható.

Ha nem szükséges újra burkolni:

A fogadófelületet alaposan letakarítjuk. Mivel póruszárásra ebben az esetben nincs szükség, az alapozó réteg elhagyható. Cserébe a két réteg Impermax poliuretán vízszigetelő anyag közé üvegszövet erősítés szükséges. Az elkészült tetőszigetelés UV- és időjárásálló, további bevonat, réteg kialakítása nem szükséges.

Bitumenes tető szigetelése:

A fogadófelületet alaposan letakarítjuk. Mivel póruszárásra ebben az esetben sincs szükség, az alapozó réteg elhagyható. Cserébe a két réteg Impermax poliuretán vízszigetelő anyag közé üvegszövet erősítés szükséges. Az elkészült tetőszigetelés UV- és időjárásálló, további bevonat, réteg kialakítása nem szükséges.

Önnek is hasonló problémája van? Kérjen árajánlatot!Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

*